Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Brug af vand fra egen havevandsboring

Hvis kommunen har godkendt din havevandsboring, så kan du roligt vande din køkkenhave med vand herfra.

Borgerne i Grindsted kan vande deres køkkenhaver med vand fra egen havevandsboring uden bekymring, hvis kommunen har godkendt boringen.

Nogle steder har Grindsted-forureningerne dog bredt sig til grundvandet under byen.  Her er det ikke sikkert at bruge vand fra egen boring til havevanding, og der er forbud mod vanding.

Derfor opfordrer Billund Kommune også de borgere, der har en havevandingsboring, til at undersøge, om den ligger i de sikre områder, eller om man bor i et område, hvor der forbud.

Opfordringen gælder borgere der har:

  • En gammel havevandsboring man ikke kender status på
  • Borgere der har købt hus og ikke kender status på den havevandsboring, der er ved huset
  • Borgere der ønsker at lave en ny havevandsboring.

Billund Kommune og Region Syddanmark arbejder tæt sammen om Grindstedforureningen. Regionen har registreret forureningen på et kort, og det er dette kort kommunen vurderer ud fra, når der skal gives tilladelser eller afslag på haveboringer.

Kortet til administration af havevand er under revision. Billund Kommune følger nyeste viden nøje, hvilket med tiden kan føre til en ændring af administrationskortet.

Du kan løbende holde dig opdateret om ændringer her på siden.

Ingen risiko ved drikkevandet

Det grundvand, som Grindsted Vandværk a.m.b.a. indvinder til drikkevand, ligger langt væk fra forureningsfanen. Vandet indvindes øst for forureningerne, og da grundvandet strømmer mod vest, vil forureningen derfor aldrig kunne påvirke det grundvand, der indvindes til drikkevand. 

 


Foto: Lasse Hyldager